Elin Karlsson, Leg. Dietist

Masterexamen inom idrottsvetenskap

Jag vägleder dig till matvanor som skapar förutsättningar för en hälsosam livsstil och optimal prestationsförmåga. Jag hjälper dig att identifiera vilka verktyg du behöver för att komma närmre dina mål, oavsett din målsättning.

Elin på ett berg

Arbetssätt

Vad, hur och när man bör äta är individuellt. Jag arbetar därför med individuell rådgivning som utgår ifrån dina mål, förutsättningar, preferenser och motivation.

Jag tror på förändringar i kosten som skapar en hälsosam balans, bidrar till ett sunt förhållande till mat och som ger långsiktiga resultat.

Mat är något som bör smaka gott, vara glädjefyllt och samtidigt bidra med den näring och energi som krävs för en persons livsstil och målsättningar!

Dukat bord med mat

Erfarenhet

Jag har ett stort intresse för idrottsnutrition och hur man genom maten kan skapa de bästa förutsättningarna för att få ut det mesta av sin träning.

Under min vidareutbildning mot en masterexamen inom idrottsvetenskap fördjupade jag mig inom kostens betydelse vid träning. Jag har därmed kunskap och insikt i vilka kostrelaterade utmaningar en fysiskt aktiv person kan ställas inför och vilken betydelse en väl sammansatt kost har för att bibehålla en god hälsa och optimera prestationsförmågan.

Genom att ha arbetat som dietist inom sjukvården har jag även erfarenhet av att hjälpa personer med allt från livsstilsrelaterad ohälsa så som övervikt, obesitas och diabetes typ 2 till sjukdomsrelaterad undernäring eller födoämnesallergier.

Jag är nyfiken och brinner för att lära mig mer om matens betydelse för hälsa och träning och försöker ständigt utveckla min kompetens genom kurser, utbildningar och samarbeten.

Elin löpandes i en skog