Carina- Starkare och friskare

Carina kontaktade mig då hon besvärades av knäsmärta, önskade gå ner i vikt och ville ha tips på enkla och snabba måltider som passade in i hennes vardag.

Jag och Carina träffades för ett första möte där vi bland annat samtalade om Carinas målsättning och jag gjorde en kartläggning av hennes nuvarande matvanor. Utifrån detta kunde jag ge råd och tips på hälsosamma måltider och matvaror samtidigt som jag delade med mig av kunskap om matens innehåll och kroppens näringsmässiga behov.

Min ambition var att ge Carina de råd och verktyg hon behövde för att på sikt kunna upprätthålla dessa nya matvanor självständigt.

Även under en viktnedgång går det att bibehålla en hälsosam balans och Carina fick därför inga förbud. I stället fokuserade vi på att lägga till goda vanor och göra hälsosamma byten.

Vi hade kontinuerlig kontakt under tre månader där vi följde upp Carinas målsättningar, hur hon mådde och jag kunde ge ytterligare tips för att underlätta hennes fortsatta framsteg. Under de kommande sex månaderna glesade vi ut kontakten då Carina med stor motivation arbetade vidare på egen hand med förändrade matvanor och ökad träning och motion.

Carina har under dessa nio månader gjort en fantastisk resa mot hälsosammare och mer varierande matvanor. Hon har även nått sitt mål att gå ner i vikt, men kanske viktigast av allt: hon känner sig starkare och friskare än på länge!

Carina berättar:

”Jag anlitade Elin i augusti -22, behövde gå ner i vikt för onda knän mm. Hade dåliga och enformiga matvanor. Är nu supertacksam för Elins proffsiga och mycket kunniga hjälp, framför allt med nyttigare och enkla tips om mat. Har gått ner 24 kg och har inte känt mig starkare och friskare på många år!”