Från 100 till 80 kg på 5 månader

När Axel och jag först kom i kontakt var han i full gång med att träna inför en styrketävling. Under en förberedelseperiod hade han ökat sin styrketräning och även gått upp i vikt. Axel ville nu ha min hjälp för att skapa en plan för att "deffa" efter tävlingen, där han önskade gå ner i vikt samtidigt som han behöll den muskelmassa han byggt upp.

Vi hade ett första möte där vi bland annat samtalade om Axels målsättning och jag kartlade hans nuvarande matvanor och träning. Baserat på detta kunde jag ge inledande råd och kunskap om hur han kunde optimera sin träning genom maten samt vad som var viktigt att tänka på under en sådan period.

Jag skapade en individuell och flexibel kostplan för Axel. Kostplanen var utformad för att uppnå hans viktmål samtidigt som den skapade rätt näringsmässiga förutsättningar för att fortsätta med hans träning. Kostplanen inkluderade bland annat förslag på dagligt matintag, portionsstorlekar, tips på hälsosamma måltider och matvaror.

axel bild

Min ambition var att stödja Axel på vägen mot hans mål men likväl att lägga en grund som han kunde bibehålla långsiktigt med fokus på hälsosamma matvanor och bra mat i samband med träning. Under en period på 5 månader hade vi regelbunden kontakt där vi följde upp Axels mål, hans välmående, träningsresultat och justerade kostplanen vid behov. Under denna tid kunde jag även ge ytterligare tips för att underlätta hans framsteg, till exempel genom att dela med mig av näringsberäknade recept.

Axel visade imponerande vilja och motivation under dessa månader. Han behöll kontinuiteten och kvaliteten i sin styrketräning samtidigt som han successivt nådde sitt viktmål.

Axels resa är ett bra exempel på hur bra mat i kombination med en stark vilja gör det möjligt att uppnå sina mål och samtidigt må bra längs vägen och inte minst: bibehålla goda resultat i träningen!

Axel berättar:

Jag är väldigt nöjd med allt som Elin gjort. Jag har fått super koll på min diet och många bra och goda tips på rätter.